Sikkerhed i fokus
ATP-Test til storkøkkener
Adenosintrifosfat
Mikrober og produktrester indeholder adenosintrifosfat (ATP), som er en indikator for biologiske rester, der nemt kan spores for hurtigt at måle hygiejneniveauet. I modsætning til andre metoder er ATP-test en hurtig, følsom, kvantitativ og enkel testmetode.
Når ATP skal måles med 3M™ Clean-Trace™-systemet, blandes en udtaget prøve med luciferase, et enzym fra ildfluer, som katalyserer en reaktion. Energien fra denne reaktion skaber lys, der er proportionalt med mængden af ATP i prøven – jo mere lys, der detekteres, jo mere snavset er den testede overflade.
Det vi måler på er bakteriernes levebrød
Grundig rengøring af maskinen og efterfølgende ATP-test er lig med en ren maskine, hvor der ikke er sundhedsskadelige bakterier på de overflader vi tester på.
Vores standard er sat højt, vi sammenligner os med sygehusvæsenets bakteriefri overflader.
Testresultat fremsendes og kan bruges til jeres egenkontrol og dialog med Fødevarestyrelsen.